Billigare badrum – så gör du

När det gamla badrummet kräver en renovering bör man ta det på allvar. Väntar man allt för länge löper man större risk att drabbas av svåra fuktskador – vilket blir ännu dyrare än att bara genomföra en badrumsrenovering. Även om man byter ut allt finns det flera smarta val man kan göra för att komma billigare undan. Här kommer några tips som ger en mindre kostsam renovering.

Gör det mesta själv

En badrumsrenovering är en av dom dyrare renoveringarna man gör och för att hålla nere kostnaderna är det bra om man har möjlighet att genomföra det mesta av arbetet själv. Riva kan i princip vem som helst göra och redan där kan man spara in tusenlappar. Har man sedan någorlunda kunskaper kan man göra en hel del av resterande arbete på egen hand också.

Kanske har du några vänner som kan tänka sig att hjälpa till? Renoveringen kommer möjligen ta någon längre tid än om man anlitar hantverkare men har man en liten budget kan det definitivt vara värt det. Det är dock viktigt att man gör allt efter dom branschregler som finns samt att man ser till att dokumentera ordentligt, eftersom man inte får något våtrumsintyg när man gör jobbet själv.

Välj billiga material

Vid en badrumsrenovering Malmö finns mängder av val att göra, kanske speciellt när det gäller material. Kakel, klinkers, natursten, våtrumsmatta- och tapet är några saker man kan välja mellan. Ska man genomföra en så billig renovering som möjligt kan det vara en idé att kolla på priset snarare än utseendet. Givetvis kan det vara bra att välja bort sådant man tror håller dålig kvalitet men genom att till exempel välja våtrumsmatta till både väggar och golv kommer renoveringen bli betydligt billigare än om man hade valt kakel och klinkers.

Kvadratmeterpriset på olika material skiljer sig i vissa fall enormt mycket men tack vare det generösa utbudet som finns idag finns trots allt mycket snyggt att välja bland. Väljer man en våtrumstapet- och matta är dom dessutom betydligt mycket säkrare idag än för ett par år sedan och ger ett snyggt resultat.

Begagnat badrumsporslin

Ett annat sätt till en billigare badrumsrenovering är att se sig omkring efter begagnat badrumsporslin. Med lite tur kan man hitta både toalettstol, handfat och eventuellt badkar i väldigt fint skick och till ett betydligt längre pris. Man kan även kontakta olika butiker och fråga om visningsexemplar – dessa brukar säljas ut billigt när utgående modeller behöver ge plats till förmån för nya.

Det finns en hel del saker man kan göra för att komma undan lite billigare med sin badrumsrenovering men man får såklart räkna med att lägga ut en rejäl slant oavsett. Det kan faktiskt vara värt att lägga lite extra pengar för bättre kvalitet så att det nya badrummet håller längre, istället för att behöva byta ut saker efter bara ett par år. Däremot är valmöjligheterna stora idag utan att man behöver tumma på kvalitet vilket man ska se till att utnyttja om man har en liten budget att förhålla sig till vid sin badrumsrenovering.