Ansiktsbehandling för lokalvårdare – Vad är det för något?

Ordet lokalvårdare är en yrkestitel man hört ofta dom senaste åren men som ändå känns lite nytt och obekant. Tidigare har yrkesgruppen kallats för städare och även om man tror sig veta vad dessa gör så är det ett mer varierande yrke än vad dom flesta vet. Ingen dag är den andra lik och man städar i många olika miljöer och dessutom kommer man i kontakt med väldigt många människor.

Anställd eller egen för ansiktsbehandlingar

Som lokalvårdare kan man både vara anställd på en städfirma eller driva sin egen. Man väljer helt enkelt själv vad man föredrar och många föredrar att vara anställda, och det finns gott om firmor att söka jobb hos runt om i hela landet.

Är man däremot sugen på att starta något eget finns goda möjligheter i den här branschen, även om städfirmorna har blivit många fler bara dom senaste åren för ansiktsbehandling göteborg. Efterfrågan är stor och det finns jobb så det räcker till dom flesta så är man driven och vet vilka mål man har finns inget som säger att man inte skulle kunna lyckas.

Olika målgrupper och tjänster

En lokalvårdare kan städa både hemma hos privatpersoner och åt företag. Medans en städfirma har riktat in sig enbart på det förstnämnda erbjuder någon annan alla typer av tjänster. Ofta beror det kanske på hur stor den städfirma man arbetar för är, då den med väldigt många anställda har utrymme att kunna erbjuda flera olika tjänster och den som är ensam eller bara har några få medarbetare troligen behöver begränsa sig till en eller några olika.

Några vanliga tjänster som en städfirma erbjuder är just städ hemma hos privatpersoner i olika omfattning. Flyttstädning är också en väldigt populär tjänst för de som gillar ansiktsbehandling i göteborg och många företag väljer att köpa städtjänster för att hålla rent och snyggt på arbetsplatsen. Det är heller inte ovanligt att fastighetsägare och föreningar lejer en städfirma som kan sköta städningen i trappuppgångar och andra gemensamma utrymmen i fastigheten.

Fysiskt arbete

Att arbeta som lokalvårdare hos en städfirma eller för sin egen del innebär fysiska arbetsdagar. Att städa kan vara jobbigt för en  – det vet alla som storstädar hemma ibland. Man far runt på stora ytor med både dammsugare och skurmopp och man behöver både sträcka på sig och böja sig för att komma åt och städa överallt.

Arbetet kan också innebära en del tunga lyft, både när man bär den utrustning man behöver mellan olika ställen men också när man slänger avfall och annat.

Lön och kvalifikationer

Att arbeta som lokalvårdare kanske inte är något man bli rik på. Man tjänar ca 22 000 kronor i månaden men däremot behöver man ingen utbildning eller någon särskild kunskap. Vill man söka jobb hos en städfirma kan det dock vara ett krav att man har körkort eftersom man kan ha flera olika arbetsplatser under samma dag.

Brinner man för service, gillar tanken på ett någorlunda fysiskt jobb och saknar utbildning kan lokalvårdare vara ett bra alternativ. Det råder idag balans på arbetsmarknaden men det finns nästan alltid någon städfirma som har behov av lite extra hjälp. Om inte alltid så åtminstone på deltid, vilket är perfekt för den som letar ett extrajobb.